سنگهای استون هنچ
نوشته شده توسط:کیوان فیض مرندی در بناهای نمادین » استون هنج | ۱۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۱ | ۰ دیدگاهاستون هنج در سالزبوری جنوب انگلستان واقع شده است . این بنا دایره ای به قطر 100 متر را تشکیل می دهد که با 120 قطعه سنگ یکپارچه به ارتفاع 5 متر و هر یک به وزن 50 تن به وجود آمده است . مجموع سوراخها و حدفاصل میان سنگها 56 متر است . این مجموعه حتی در دوران رومیها نیز مورد توجه قرار گرفته بوده است . اما مطالعه جدی آن از سال 1366 میلادی مورد آغاز گردید . تا کنون بسیاری از جنبه های ناشناخته این مجموعه را بازشناخته و روشن ساخته اند که بنای مزبور در حقیقت یک رصدخانه بوده است .
دوایر سنگی استونهنج یکی از عجایب جهان باستان و ازمشهورترین محوطههای باستانی امروز جهان است که از سال 1986 در فهرستمیراث جهانی یونسکو ثبت شده است. قدمت این محوطه باستانی که در دشتسالزبری در ویلتشایر انگلستان واقع شده است، به عصر نوسنگی و عصر مفرغبرمیگردد.
استونهنج از دو دایرهسنگی متحدالمرکز تشکیل شده است که ارتفاعسنگهای دایره درونی آن به 6 متر و وزنشان به حدود 50 تن میرسد. بهعقیده کارشناسان، استونهنج در چند مرحله و در یک بازة زمانی هزارساله، از 3 هزار تا 2 هزار سال پیش از میلاد مسیح، ساخته شده است.
ساخت استونهنج در زمان خود یک شاهکار مهندسی و مستلزم انگیزه، وقت ونیروی انسانی بالایی بوده است. با این حال تا امروز دلیل ساخت استونهنجروشن نشده است، هر چند تئوریهای زیادی در مورد کاربرد و دلیل ساخت ایندوایر سنگی وجود دارد که هنوز هیچ یک از آنها به یقین ثابت نشدهاند.
دایره بیرونی استونهنج که قطر آن به 115 متر میرسید، از سنگهاینسبتاً کوچکتری ساخته شده است و دو شکاف که به عنوان ورودی عملمیکردهاند، در شمال شرقی و جنوب آن قرار دارد. در قرن هفدهم، جان اوبری،باستانشناس انگلیسی در لبة درونی این دایره، 56 گودال کشف کرد که به نامخود او مشهور شدند. بر اساس یک نظریه، این گودالها احتمالاً روزیالوارهایی را به صورت ایستاده در خود جای داده بودند، اما تاکنون هیچمدرکی که این فرضیه را تأیید کند به دست نیامده است.
دایره درونی استونهنج در حدود هزار سال بعد ساخته شده است. در اینزمان حدود 74 تخته سنگ عظیم که وزن بعضی از آنها به 50 تن میرسید، ازکوههای مارلبرو داون در فاصله 30 کیلومتری شمال استونهنج به این محلآورده شدند. از این تعداد 30 تخته سنگ دایرة درونی به قطر سیمتر را تشکیلمیدهند، 29 تخته سنگ به صورت افقی روی این تختهسنگهای ایستاده قرارگرفتند و 15 تختهسنگ آخر هم که از بقیه سنگها عظیمتر هستند، به شکل یکنعل اسب درون این دایرة دوم قرار گرفتند.
مطالعات کارشناسی که به تازگی صورت گرفته نشان میدهد برای انتقال اینسنگهای 50 تنی از مارلبرو داون به محل فعلیشان، باید لااقل 600 مردقویهیکل در عملیات انتقال این سنگها شرکت میکردند.
در طول سالهای گذشته، ساخت این بنای سنگی عظیم به اقوام مختلفی نسبتداده شده است، اما قوم سازنده استونهنج تا امروز هنوز مشخص نشده است. براساس پرطرفدارترین نظریه، ساخت استونهنج توسط اقوام نوسنگی در حدود 5هزار سال پیش آغاز شد و بعدها توسط قوم دیگری که به تازگی شکوفا شده بود،ادامه یافت. برخی کارشناسان احتمال میدهند این قوم دوم که به قوم بیکرمشهور شدهاند، از قسمت قارهای اروپا به انگلستان آمده باشند، اما تاکنونهیچ مدرکی که این نظریه را تأیید کند به دست نیامده است.
استونهنج و ستارهشناسی در جهان باستان
نخستین مطالعات علمی در استونهنج در سال 1740 میلادی توسط ویلیاماستاکرلی صورت گرفت. استاکرلی نخستین نقشه دقیق از استونهنج را تهیه کردو با مطالعه این نقشه متوجه ارتباط احتمالی این بنا حرکت خورشید و ستارگانشد.
استونهنجدر جهت شمالشرقی ـ جنوبغربی ساخته شده است و احتمالاً سازندگان آن هنگامساخت آن قصد پیشبینی نقاط اعتدال بهاری و پاییزی (زمانی که طول روز شب بایکدیگر یکسان میشود) و نقاط انقلاب تابستانی و زمستانی (بلندترین روز وبلندترین شب سال) را داشتهاند. بنا بر مطالعات انجام شده در استونهنج، درنقطه انقلاب تابستانی، یعنی روز 21 ژوئن، خورشید از شمالیترین بخش دایرهبیرونی طلوع میکند و نخستین اشعههای آن درست ازمیان نعل اسب درونی ردمیشود. به گفته کارشناسان، بسیار بعید است که چنین چیزی صرفاً بر اثرتصادف به وجود آمده باشد. اما داغترین بحث و جدلهای علمی پس از چاپ کتابرمزگشایی از استونهنج، نوشته جرالد هاوکینز، ستارهشناس انگلیسی در سال 1963 درگرفت. هاوکینز در کتاب خود بر ارتباط استونهنج با حرکت ستارگان ونقاط اعتدالین و انقلابین تأکید کرد و گفت که از استونهنج در دوران باستانبرای پیشبینی کسوف و خسوف خورشید و ماه استفاده میشده است. اما ایننظریه در سالهای اخیر و از سوی باستانشناسان و کارشناسانی چون ریچارداتکینسن رد شده است.
نخستین حفاریهای باستانشناسی در استونهنج
نخستین حفاریهای علمی در استونهنج در اواخر قرن هجدهم میلادی توسط ویلیام کانینگتن و ریچارد کالتهور صورت گرفت.
در سال 1798 گودال زیر یکی از تختهسنگهای دایره درونی را که سقوط کرده بود مورد مطالعه قرار داد و در سال 1810، با بررسی یکی از تختهسنگها متوجه شدند که این تختهسنگ در ابتدا ایستاده بوده است و در سالهای اخیر سقوط کرده است.
در حدود سال 1840، چارلز داروین، دانشمند مشهور، از خانواده آنتروبوسکه آن زمان مالکیت استونهنج را در اختیار داشت اجازه گرفت تا برای بررسیتئوری خود در زمینه نقش کرمهای خاکی در تخریب محوطههای باستانی دراستونهنج به حفاریهای محدودی دست بزند.
در شب تحویل سال 1900 میلادی، یکی دیگر از تختهسنگهای عظیم دایرهدرونی افتاد و خانواده آنتوبوس، یک مهندس معدن به نام ویلیام گاولند رامأمور کردند تا این تختهسنگ را به حالت اولش برگرداند.
گاولند بهرغم آن که هیچ تجربهای در زمینه باستانشناسی نداشت، در طول حفاریهایخود یکی از دقیقترین و جامعترین گزارشهای مربوط به عملیات صورت گرفتهدر استونهنج را تهیه کرد.
اما بزرگترین حفاری باستانشناسی در استونهنج پس از انتقال مالکیت اینمحوطه باستانی به دولت انگلستان، در سال 1919 و توسط ویلیام هاولی ودستیارش رابرت نیوال صورت گرفت.بزرگترین نتیجه حفاریهای هاولی ونیوال که تا سال 1926 به طول انجامید، روشن شدن این نکته بود که استونهنجبر خلاف آن چه تا آنزمان تصور میشد در چند مرحله و در طول یک بازه زمانیطولانی ساخته شده است.
تحقیقات ریچارد اتکینسن، استوارت پیگات و مارکوس استون که در دهه 1950میلادی و تحت نظر انجمن عتیقهشناسان انگلستان صورت گرفت، زمانبندینسبتاً دقیق مراحل مختلف ساخت استونهنج را که تا امروز نیز معتبر باقیمانده است، آشکار کرد.
استونهنج در دوران معاصر
استونهنج امروز یکی از بزرگترین جاذبههای فرهنگی و توریستی کشورانگلستان است، به طوری که سالانه نزدیک به یک میلیون توریست انگلیسی وخارجی از این محوطه باستانی دیدن میکنند.
در سالهای اخیر، عبوراتوبانA303 از نزدیکی استونهنج و ترافیک سنگین این اتوبان، باعث به خطرافتادن تمامیت و منظر استثنایی این محوطه در میان دشت سالزبری شده است.درحال حاضر، بنیاد میراث انگلستان مشغول مطالعه طرحهایی در مورد عبور جادهاز یک تونل زیرزمینی و ساخت یک مرکز توریستی در مجاورت استونهنج است کههنوز هیچکدام از این طرحها قطعی نشدهاند.
در عین حال بررسیهای علمی در مورد استونهنج نیز ادامه دارد و هر روز فرضیات جدیدی درباره چگونگی و علت ساخت این بنای سنگی منحصر به فرد مطرح میشود.با این وجود هنوز هیچ یک از این تئوریها نتوانستهاند توضیحی قانعکننده و همهجانبه در مورد استونهنج فراهم کنند و به این ترتیب راز این محوطه باستانی 5 هزارساله تا امروز سر به مهر باقی مانده است.
- درخت موضوعات
- نظر و دیدگاه نویسنده
-
آرماگدون
- اطلاعات عمومی
- نویسنده با دیدگاه اسلامی
- سوالاتی برای بحث و چالش
- شیطان پرستی، جبهه مقابل
- سومین معبد سلیمان
- ستاره دنباله دار
- نویسنده بدون دیدگاه مذهبی
- نویسنده با دیدگاه مسیحی
- نظر و دیدگاه نویسنده وبلاگ
- استیگماتا
- پیشبینیها
- مسجدالصخره
- مریم مجدلیه
- کشف مقبره
- کفن تورین
- جبر و اختیار
- گوساله سرخ موی
- تطابق با زمانه جاری
- انقلاب مهدی
- خدا
- شیطان
-
سایه روشن
- آب حیات
- ناشناخته
- رمزگشایی
- رد پا
- پیش بینی
- پدیده اسرارآمیز
- پدیده های نادر
- نماد
- نظر و دیدگاه نویسنده وبلاگ
- ناپدید شدن
- ربوده شدگان
- مثلث برمودا
- مومیایی
- موجودات ساخت دست بشر
- موجودات ناشناخته
- موجودات عجیب
- موجودات افسانه ای
- معماهای حل نشده
- معماهای بدون توضیح
- ریاضیات باستان
- رویا
- مرگ
- تک خبرهای منحصر به فرد
- زیست فرازمینی
- زنده شدن
- زمزمه تائوس
- تله پاتی
- تسخیر
- ترس
- تناسخ
- تک شاخ
- تجربه نزدیک به مرگ
- سال 2022
- تابلو
- سوالات بی پاسخ
- شکاف زمان
- شهاب
- صدای عجیب
- سنگ های متحرک
- صندوق عهد
- سمبل
- مرموز
- ماموت
- آدم فضایی
- در انتظار پاسخ
- فضانوردان باستان
- فاطیما
- اتفاق عجیب
- اعتدالین
- انسان نما
- احتراق خود به خودی
- دو رگه
- بشقاب پرنده
- فسیل و سنگواره
- بیگانگان فضایی
- عجیبتر از علم
- برخورد با زمین
- بچه های چشم سیاه
- اسرار دریا
- آشناپنداری (دژاوو)
- عالم مُثُل
- آدمخوار
- فرشتگان
- گنج
- ماده عجیب
- جن
- لویاتان
- کودک وحشی
- خواندن افکار
- خوابگردی
- کشتی نوح
- کشتی ارواح
- کشفیات جدید
- کشف عجیب
- جالب ترین کشفیات
- قبرستان
- جادو
- هیپتونیزم
- حیوانات ناشناخته
- حس ششم
- حوادث بدون توضیح
- همزاد
- هالووین
- غار
- دایناسور
- افسانه
- اسرارآمیز
- اسرار باستان
- بارانهای عجیب
- چالشهای فیزیک
- پیشگویی
-
تمدنهای خاموش
- نظر و دیدگاه نویسنده وبلاگ
- تمدنهای خاموش اروپایی- هیتی
- تمدنهای خاموش آمریکایی- مایا
- تمدنهای خاموش آمریکایی- آزتک
- تمدنهای خاموش آمریکایی- اینکا
- تمدنهای خاموش آمریکایی- اولمک
- تمدنهای خاموش آمریکایی- پرو
- تمدنهای خاموش - آتلانتیس
- تمدنهای خاموش ایرانی - جیرفت
- تمدنهای خاموش ایرانی - شهر سوخته
- تمدنهای خاموش ایرانی - عیلام
- تمدنهای خاموش ایرانی - تپه مارلیک
- تمدنهای خاموش آسیا - مرو
- نازکا
- بناهای نمادین
- اساطیر
-
موجودات ناشناخته
- نظر و دیدگاه نویسنده
- حیطه فیزیک - اژدها
- حیطه متافیزیک - روح شناسی - مدیوم
- حیطه متافیزیک - روح شناسی - کالبد اختری
- حیطه متافیزیک - روح شناسی - اکتوپلاسم و تلپلاسم
- حیطه متافیزیک - روح شناسی - اکتوپلاسم
- حیطه متافیزیک - روح شناسی - اثیر
- حیطه متافیزیک - روح
- حیطه فیزیک - سیمرغ
- حیطه فیزیک - پری
- حیطه فیزیک - یتی
- حیطه فیزیک - کشفیات جدید - مرد بالدار
- حیطه فیزیک - کشفیات جدید - خروس تخم گذار
- حیطه فیزیک - کشفیات جدید - پاگنده
- حیطه فیزیک - کشفیات جدید - ال چوپاکابرا
- حیطه فیزیک - غول
- حیطه فیزیک - دراکولا
- حیطه فیزیک - زامبی
- حیطه متافیزیک - بختک
-
عجایب هفتگانه
- نظر و دیدگاه نویسنده وبلاگ
- عجایب هفتگانه قدیم - هرم جیزه
- عجایب هفتگانه قدیم - معبد آرتمیس
- عجایب هفتگانه قدیم - باغهای معلق بابل
- عجایب هفتگانه قدیم - آرامگاه هالیکارناسوس
- عجایب هفتگانه قدیم - فانوس اسکندریه
- عجایب هفتگانه قدیم - غول رودس
- عجایب هفتگانه قدیم - مجسمه زئوس
- عجایب هفتگانه جدید - چیچن ایتزا
- عجایب هفتگانه جدید - مجسمه مسیح برزیل
- عجایب هفتگانه جدید - کولوسئوم
- عجایب هفتگانه جدید - دیوار چین
- عجایب هفتگانه جدید - ماچوپیچو
- عجایب هفتگانه جدید - پترا
- عجایب هفتگانه جدید - تاج محل
-
دانلود Adobe Photoshop
v18.1.1.252 -
دانلود Windows 8.1
June 2017 96/4/2 -
دانلود IDM
6.28 Build 17 96/5/15 -
دانلود Telegram
1.1.19 -
دانلود Google Chorme
60.0.3112
-
ZOOMED_MAP
۳۱ فروردین ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۵۰ -
Nazca_Tupu_Llave_Key
۳۱ فروردین ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۸ -
Nazca_Triangle Spiral
۳۱ فروردین ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۷ -
Nazca_TheCrab_Mosquito_Bee_Butterfly
۳۱ فروردین ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۵ -
Nazca_The_Tight_Spiral
۳۱ فروردین ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۳
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
نظرات
ارسال نظر