دورآگاهی، از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نوشته شده توسط:کیوان فیض مرندی | ۱ دیدگاه

دورآگاهی یا تله پاتی ادارک فراحسی فعالیت روحی فردی دیگر است .تله پاتی، به زبان ساده قدرت و استعداد مخابره پیام یا تصویری از ذهن به ذهن فرد دیگر، بدون استفاده از وسایل حسی مانند سخن گفتن و مشاهده علائم یا حرکات است.

کلیات

کلمه «تله پاتی» نخستین بار توسط فردریک مایرز یکی از پایه گذاران انجمن تحقیقات روانی انگلستان به کار گرفته شده‌است. این کلمه از دو لفظ یونانی مشتق شده: یکی "Tele" به معنی «دور»، و دیگری "Paths" به معنی «احساس» است که در مجموع می‌توان آن را «احساس از دور» معنی کرد. این پدیده از یک طرف (دیدگاه) یکی از زمینه‌های EPS (ادراک فراحسی) محسوب می‌شود. چرا که EPS را مشتمل بر تله پاتی، روشن بینی و پیشگویی می‌دانند. ولی در طرف دیگر، از این پدیده به عنوان روشی که بر روی روان فردی دیگر تاثیر می‌گذارند، یاد شده‌است. به این ترتیب می‌توان آن را جزء مضامین PK (روان جنبشی) ویا «تله کینه سیس» نیز طبقه بندی کرد.

تقسیم بندی

دیدگاه‌های مختلف، تله پاتی را به دسته‌های مختلفی تقسیم کرده‌اند. یکی از این تقسیم بندی‌ها اینگونه‌است: ۱- تله پاتی بزرگ، یا تله پاتی غیر عمد ویا خود به خود ۲- تله پاتی کوچک یا تله پاتی عمدی یا ایجاد شده ۳- انواع طبقه‌بندی نشده تله پاتی

منابع

فصلنامه علوم باطنی، شماره ۳، سال اول، پاییز

  • Elden

    Elden

    • ۱۳۹۶/۰۶/۱۵ - ۰۶:۵۷:۳۹

    Greate pieces. Keep writing such kind of info on your blog.

    Im really impressed by it.
    Hey there, You have performed a great job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friends.
    I am sure they'll be benefited from this website.