مدیر کل میراث فرهنگی بوشهر خبر داد:

نوشته شده توسط:کیوان فیض مرندی | ۰ دیدگاه

کشف آثار باستانی در ساحل بوشهر
رازنیوز: مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان بوشهر از کشف کوزه‌های اژدری شکل مربوط به دوره ساسانی در ساحل بوشهر خبر داد.


 

مدیر کل میراث فرهنگی بوشهر خبر داد:
کشف آثار باستانی در ساحل بوشهر
رازنیوز: مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان بوشهر از کشف کوزه‌های اژدری شکل مربوط به دوره ساسانی در ساحل بوشهر خبر داد.
رازنیوز:به نقل روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان بوشهر، احمد دشتی اظهار داشت: قطعاتی از این خمره‌های اژدری شکل مربوط به دوره ساسانی در جریان گشت‌زنی تیم غواصی مرکز تحقیقات دریایی خلیج‌فارس به ریاست ایرج نبی‌پور با هدف یافتن اسفنج‌های دارویی به دست آمد.
وی افزود: این کوزه‌های تاریخی در بخش شمالی بوشهر و مقابل عمارت امیریه (شورای شهر بوشهر) به دست آمده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه این خمره‌ها در سواحل شمالی و جنوبی خلیج‌فارس تا بنادر باستانی هند و چین و شرق آفریقا دیده می‌شود، گفت: در تجارت دریایی این خمره‌‌ها به عنوان ظروف حمل مایعات با ارزش کاربرد داشته‌اند.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان بوشهر با بیان اینکه شکل این ظروف متناسب با ضرورت‌های تجارت دریایی هستند، تصریح کرد: داخل این ظروف قیر اندود و ضد آب است.
دشتی با بیان اینکه سفال‌های به دست آمده از بهترین شواهد باستان‌شناختی تجارت دریایی خلیج‌فارس به شمار می‌روند، عنوان کرد: تاکنون نمونه‌هایی از این سفال‌ها در بنادر باستانی خلیج‌فارس همچون بندر مهرویان، سی‌نیز، هزارمردان، سیراف و نای‌بند بدست آمده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: در تحقیقات باستان‌شناسی زیر آب نیز نمونه‌هایی در آب‌های بندر ریگ و کشتی ساسانی آب‌های عمیق سیراف شناسایی شده بودند.
وی با اشاره به کشف خمره‌های اژدری شکل مربوط به دوره‌های تاریخی همچون پارت تا ساسانی و اوایل اسلام گفت: این نوع از خمره‌ها حدود هزار سال در تجارت دریایی خلیج‌فارس کاربرد داشتند، همچنین در دوره ساسانی نیز این خمره‌ها به ‌عنوان خمره تدفین کاربرد داشتند که نمونه قابل ذکر آن گورستان ساحلی شغاب است.
دشتی با بیان اینکه بنابر نظر باستان‌شناسان منشا این خمره‌ها به احتمال بسیار زیاد مربوط به فرهنگ مدیترانه یا مصر باستان است، گفت: قیر بکار رفته در این خمره‌ها نیز از خوزستان تهیه شده است.
وی یادآور شد: با این خمره‌ها مایعات با ارزش مانند انواع روغن، غلات و ماهی نمک‌سود و مهم‌تر از همه شراب تولید شده در ایران به سایر نقاط تجارت می‌شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان بوشهر افزود: بر اساس نظر حسین توفیقیان، باستان‌شناس زیر آب، کشف خمره‌ و کوزه‌های اژدری شکل در ژرفای آب‌های بوشهر نویددهنده وجود یک محوطه باستانی مربوط به دوران ساسانی در زیر آب‌های نیلگون خلیج‌فارس است.
این مسئول در پایان اذعان داشت: استفاده از تکنولوژی پیشرفته باستان‌شناسی زیر آب اطلاعات گسترده‌تری را از محوطه‌های باستانی نهفته در اعماق خلیج‌فارس فراهم می‌آورد.

    هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...