غارچال نخجیر

نوشته شده توسط:کیوان فیض مرندی | ۱ دیدگاه

 

غارچال نخجیر در یازده کیلومتری شمال دلیجان و در نزدیکی روستای نراق قرار دارد و اکنون زیر نظر کارشناسان سازمان ایرانگردی و جهانگردی در حال آماده سازی جهت توریستی شدن می باشد. غار چال نخجیر در اواخر سال 1367 در اثر یک انفجار در نزدیکی های دهانه آن توسط سازمان آب دلیجان کشف گردید.

خصوصیات غار چال نخجیر

تا ششصد متری اول غار مسیر مشترک و در امتداد جنوب به شمال می باشد و بعد از آن دارای دو انشعاب می شود یکی از انشعابات به طرف شمال شرق و دیگری به شمال غرب امتداد می یابد طول کل هر کدام از شعب حدود یکهزار و سیصد متر است. از امتیازات غار مزبور افقی بودن کل مسیر است.

تالارهای متعدد و حوضچه های آب، راهروهای طولانی، مسیرهای مشکل در بعضی از نقاط و چکنده و چکیده های بلورین و بسیار متنوع و زیبا و حتی در نقاطی منحصر به فرد از خصوصیات آن است. حدود 95% از بدنه غار پوشیده از چکنده و چکیده است و فقط 5% باقیمانده سنگی میباشد که این خود بر زیبایی غار می افزاید. غار چال نخجیر از تالارهای مختلفی تشکیل شده که کوچکترین آن به متر 3*5*20 و بزرگترین آن به متر 30*40*120 وسعت دارد. زیباترین تالار آن، تالار چهلستون نام دارد که با انواع چکیده و چکنده های مختلف و رنگهای خیره کننده پوشیده شده است. از دیگر تالارهای این غار می توان تالار سفره عروس, دریاچه، برزخ، باغ وحش، چهلچراغ و تالار زیبائیها را نام برد. شما میتوانید عکسهای زیبای این غار را از روی کروکی غارچال نخجیر مشاهده نمایید.

           

کروکی غار چال نخجیر

دهانه اصلی این غاردارای 10 متر عرض و بین 10 تا 40 متر ارتفاع است که هر بیننده ‌ای با گذر از این دهانه و ورود به غار به حیرت و تفکرفرو می ‌رود.

این غار دارای یک شاخه‌ اصلی و چند شاخه فرعی است که تا کنون توسط افراد محلی و غار نوردان مجرب در حدود 4 کیلومتر از آن شناسایی شده و پیش بینی می شود حدود 8 تا 10 کیلومتر عمق داشته باشد. تاکنون بالغ بر 2هزار متر فضای خشک در محوطه درونی این مجموعه شناسایی شده ‌است که عموما "کریستالیزه" بوده و تزئینات بلوری و اسفنجی کف، دیوارها و سقف آن از ناب ترین نمونه‌ های موجود جهان است. دست خلاق طبیعت طی میلیون‌ها سال با مدد از شرایط خاص‌ آب وهوایی ‌و جغرافیایی درون غار، دهلیزها، دالان ها، کریدورها، تراس ها و حوضچه‌ های بی ‌نظیری را به وجود آورده که بازتاب نور از منشورهای بلور"کلسیت" در کنار آویزه ‌های پر حالت آن هر بیننده ‌ای را متحیر و مبهوت می‌ کند.

در گنجینه شگفتی این غار اسرارآمیز ، سنگ‌ های تزئینی با اشکال متنوع مانند عقاب، لاک پشت، گوزن، انسان، کبوتر و تندیس های عظیم ‌الجثه بلورین ایجاد شده است که بیشتر آنان از جنس آهک است. وجود یک دریاچه در بخش انتهایی و زیردست غار که دیواره، سقف و پیکره ‌های اسرار آمیزآن را سنگ‌ های عجیب محاصره کرده، زیبایی زاید الوصفی به این غار داده ‌است.

تهویه ‌طبیعی هوای درونی غار در فصول تابستان و زمستان یکی دیگر از عجایب این غار شگفت انگیزاست، در تابستان خنک و در زمستان گرم است و هیچ گاه در این مجموعه بازدید کنندگان با کمبود اکسیژن روبرو نمی ‌شوند. رسوبات دولومیتی با رنگ آمیزی جاذب در جای ‌جای غارپتانسیل عظیمی ‌از اسفنج های بلورین و کریستاله، باغهای مرجانی و مخروط های گل کلمی شکل را خلق کرده است.

 

تالارهای "عروس" ، "گل کلمی" ، "آبشارگلی" ، "فرسنگ" و "هیولا" از جمله بخش های دیدنی این غار نادر و عجیب است.

  • Stephen

    Stephen

    • ۱۳۹۶/۰۶/۱۴ - ۲۰:۲۰:۰۴

    fantastic post, very informative. I'm wondering why the other experts of
    this sector do not realize this. You should continue your writing.
    I'm confident, you've a great readers' base already!